Content in section 1.
قرص ها و مکمل های ویتامین که در ایران بسیار پرطرفدار و پرمصرف هستند و گاهی با قیمت های گزاف به فروش می رسد آیا واقعا تاثیر مثبتی که اداعای آنرا دارد اعمال می کند.در مقاله ای علمی در وب سایت بی بی سی گزارشی مفصل در این مورد درج شده که استفاده از این قرص های مکمل را زیر سوال می برد متن کامل این مقاله را می توانید اینجا بخوانید.در بعضی موارد این قرص ها نه تنها سودی ندارد بلکه مضر هم هستند.بطور مثال به مصرف بعضی از مولتی ویتامین ها احتمال سرطان را برای مردان تا دوبرابر افزایش می دهد.
"آنها در بهترین حالت ممکن است بی تاثیر باشند، در بدترین حالت سبب مرگ زودهنگام شما شوند"
در اواسط قرن بیستم تبلیغات و ادعاهای زیادی در مورد قرص های ویتامین در کشورهای غربی انجام شد و شرکت های داروسازی به سودهای چند میلیارد دلاری از فروش این مکمل های مصنوعی رسیدند.
اما با گذشت زمان و تحقیق دانشمندان مشخص شد که آنچه داروسازان ادعا می کردند دروغی بیش برای کسب درآمد بیشتر نبوده است. در حقیقت ویتامین ها و مکمل ها که در آزمایشگاه ساخته می شوند تاثیر مشابه ویتامین های طبیعی که توسط موجودات زنده به ویژه گیاهان ساخته می شوند را ندارند.
حقیقت این است: میوه ها و سبزیجات تازه و طبیعی همچنان بهترین و سالمترین منبع دریافت ویتامین های مورد نیاز بدن ما هستند.
امروز بیش از پیش مردم در کشورهای پیشرفته متوجه شده اند که قرص ها و مکمل های آزمایشگاهی داروسازان به سلامتی کمک نمی کنند و حتی مضر هستند. به همین دلیل بازاریاب های کارخانه های داروسازی غربی، امروزه در کشورهای جهان سومی (مانند ایران) فعال شده اند و در آنجا دارو می فروشند، جایی که مردم مطالعه علمی ندارند و به راحتی و بدون تحقیق فریب تبلیغات و جوسازی ها را می خورند و با افتخار از اینکه روزانه چند قرص ویتامین و مکمل می خورند صحبت می کنند.