Content in section 1.
همه نکاتی که در مورد تاریخچه بافت مو و تحولات و پیشرفت این تکنیک و هنر زیبایی در این سال ها از پیدایش تا امروز باید بدانیم.
هنر بافت یکی از محبوب ترین هنر های آرایشگری می باشد خیلی از ما برای آراستن مو های خود و اطرافیانمان در مجالس و مهمانی ها از مدل های بافت موی ساده استفاده می کنیم و علاقه مند به یادگیری مدل های جدید و حرفه ای در این زمینه از هنر آرایشگری هستیم چون بافت مو جز آن مواردی است که هرگز از مد نیفتاده و همیشه جایگاه خاص خود را در آراستن مو دارد.
حال این سوال پیش می آید که تا چه اندازه در مورد تاریخچه و تحول این هنر ارزشمند می دانیم؟
جالب است بدانید که بشر بیش از 55 قرن پیش یعنی حدود 3500 سال قبل از میلاد این روش از آراستن مو را ابداع کرد و شیوه بافتن موها به فرهنگ,مذهب,آداب و رسوم و حتی درجه اجتماعی افراد بستگی داشت که بمرورمدل بافتن موها با گذشت زمان دستخوش تغییرو تحول شد.
بطور کلی در ابتدا روش بافت مو در بین قبایل آفریقایی مرسوم شد و بعد در بین جوامع دیگر مانند یونانیان_رومیان و مصریان رایج شد.و در بین قبایل سرخ پوست آمریکایی_آسیایی و حتی اروپایی ها گسترش پیدا کردوبه مرور با گذشت زمان مدل های جدید تر و بروز تر دیده شد تا به امروز که همه بافت های جدید در شبکه های اجتماعی به راحتی آموزش و بروز رسانی می شودو براحتی برای همه افراد دردسترس می باشد.
حال می خواهیم ابزار و موادی مصرفی در بافت را معرفی کنیم.
برای داشتن یه بافت زیبا وبادوام باید از یکسری ابزار و مواد برای آراستن بافت مو استفاده کرد که این ابزار و مواد مصرفی عبارتند از:
1-اولین ابزار شانه دم باریک و برس مو است که برای داشتن یک بافت منظم لازم است.اول از همه باید با برس موها را کامل برس کرده که از حالت بهم ریختگی دربیاید در ادامه با شانه دم باریک موها را تقسیم و دسته بندی می کنیم.
2-دومین ابزار برای بافت مو گیره مو و کش مو می باشد.وقتی موها را شانه و تقسیم بندی می کنید از گیره کلاغی و یا گیره فلزی برای جدا کردن و فیکس موهای تقسیم بندی شده استفاده می کنیم.
3-سومین ابزار استفاده از کش مو و چهل گیس شینیون می باشد که بعد از استفاده از وکس مو و ژل مو که در ادامه مطلب در مورد نحوه ی استفاده آنها در بافت توضیح می دهیم;مو ها ی تقسیم بندی شده ومواد خورده را با کش می بندیم تا از هم تفکیک شود.
4-ابزار بعدی دستگاهای گرمایشی مانند سشوار مو و اتو مو می باشد که برای داشتن یک بافت منظم و یکدست و صاف بهتر است قبل از شروع بافت موها از سشوار یا در صورت لزوم از اتو مو استفاده کنیم.
5-و مورد آخر مواد مصرفی در بافت مو می باشد موادی مانند وکس و ژل موکه نحوه ی استفاده از این مواد در بافت مو متفاوت است به این صورت که وکس مو در قسمت ریشه تا 4 یا 5 سانت فاصله از ریشه مو استفاده می شود و از ژل مو جهت خیس کردن کردن و کنترل بهتر موها در بافت از 4 یا 5 سانت از ریشه تا انتهای ساقه استفاده می شود.
شاید این سوال هم برای شما بوجود بیاید که دلیل استفاده از وکس مو و ژل مو در بافت چیست؟
برای بافت های کفسری و بافتهاییی که باید به کف سر چسبیده شود و خطوط بین موها کاملا مشخص می شود از وکس مو در ریشه تا 4 یا 5 سانت به ساقه استفاده می کنیم تا خورده های مو کامل بهم چسبیده و یک بافت تمیز و بدون خورده مو اطراف بافت داشته باشیم که در انتهای بافت در صورت خورده مو و برای داشتن یک بافت تمیز می توانیم از چسب مو یا موس استفاده کنیم..
دقت داشته باشید از ژل مو فقط باید از 4 یا 5 سانت فاصله از ریشه مو تا انتهای ساقه جهت خیس کردن مو و کنترل مو استفاده کنیم و در ریشه مو به هیچ عنوان از ژل مو استفاده نکنید چون باعث ایجاد خورده موهای بیشتر در کف سر می شویم.
مراحل آماده سازی مشتری برای بافت مو:
مرحله ی اول:ابتدا باید موهای مشتری کاملا تمیزو شسته شده باشد اگر مشتری به شما مراجعه کرد و مو های چرب و کثیفی داشت ابتدا باید مو ها را شامپو و نرم کننده شسته و بعد با حوله یکبار مصرف یا حوله شخصی نم موهایش رابگیریم.
مرحله دوم:موها را با حرارت ملایم سشوارو خشک می کنیم و بعد با استفاده از شانه و برس موها را مرتب شانه کرده و با سشوار در صورت لزوم با اتو مو مو ها را صاف و مرتب می کنیم چون اگر موها بطور کامل خشک نشود همین بافت زدن روی موها نم دار باعث کشیده شدن و آسیب جدی به موها و ایجاد شکستگی و مو خوره در تارموها می شود.
مرحله ی سوم:بعد از خشک شدن مو ها با استفاده از شانه دم باریک تقسیم بندی مو را طبق بافت انتخابی انجام می دهیم و با استفاده از چهل گیس مو های تقسیم بندی شده را از هم جدا نگه می داریم ( می توانیم در حین انجام هر قسمت از بافت مو های با کش بسته شده را با گیره فلزی جدا نگه داریم که با موهایی که در حال بافتنشان هستیم قاطی نشوند).
مرحله ی چهارم:موهایی که تقسیم کردیم و با کش مو بستیم اگر بافت انتخابی مشتری بافت کفسری باشد باید مقداری وکس مو با به انگشتان دست بزنید و از ریشه مو تا 5 سانت به ریشه بطور کامل برای گرفتن خورده موها زده و همچنین در قسمت ساقه مو تا انتها ژل مو زده تا بهتر بتوانیم موهها را کنترل کنیم.
مرحله ی پنجم:موهایی که با چهل گیس از هم جدا کردیم با گیره ی انبری فلزی یاپلاستیکی از هم جدا کرده تا در حین بافت قاطی هم نشوند.
نکته قابل توجه اینکه برای همه بافتها از وکس مو استفاده نمی کنیم وکس مو فقط برالی بافتهای کفسری استفاده می شود و برای بقیه بافتها می توان از کرم مو استفاده کرد مخصوصا بافتهای شل که به اصطلاح به آنها بافتهای شینیونی گفته می شود